Δελτίο καιρού για Δευτέρα 23/11/2020

Τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2020 αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά των κεντρικών και νοτίων ηπειρωτικών και στην Κρήτη. Η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται αραιές νεφώσεις στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, οι οποίες στο Αιγαίο και στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους πυκνότερες. Ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το πρωί.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -1 έως 13, στη Θεσσαλία από 5 έως 13, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 6 έως 14, στην Ήπειρο από 6 έως 18, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο και στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 18, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 9 έως 17, στις Κυκλάδες από 12 έως 17, στα Δωδεκάνησα από 13 έως 19 (στη Ρόδο τοπικά έως 21), και στην Κρήτη από 12 έως 18 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ, σταδιακά όμως θα εξασθενήσουν και θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα με πιθανότητα για ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 7 έως 13 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/

Share this post