Κρήτη: Το Ρέθυμνο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης! Το σαρωτικό χτύπημα της κακοκαιρίας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τη Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ο Νομός Ρεθύμνου, λόγω των καταστροφών από την πρόσφατη κακοκαιρία.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αίτημα να κηρυχτεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Ρεθύμνης κατατέθηκε χθες Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, στον περιφερειάρχη Κρήτης από την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου Μαρία Λιονή με δεδομένες τις εκτεταμένες ζημιές και στους πέντε δήμους.

Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών, σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν όλοι οι Δήμοι του Νομού, με εξαίρεση τον Δήμο Ρεθύμνης, ο οποίος βρισκόταν ήδη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την προηγούμενη κακοκαιρία και πλέον το εν λόγω καθεστώς παρατείνεται μέχρι τις 10 Μαΐού του 2021.

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92.1 η αντιπεριφερειάρχης Μαρία Λιονή, η κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα διαρκέσει μέχρι τις 10/05/2021 και με τον τρόπο αυτό θα τρέξουν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων στους πληγέντες.

Σαρωτικό χτύπημα της κακοκαιρίας στην Κρήτη

Στην Κρήτη βρίσκεται από νωρίς το πρωί κυβερνητικό κλιμάκιο για την αποτίμηση των ζημιών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία των τελευταίων 24ώρων σε περιοχές των Δήμων Χερσονήσου (Π.Ε. Ηρακλείου) και Μυλοποτάμου (Π.Ε. Ρεθύμνου).

Οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση με τα σπίτια τους να έχουν καταστραφεί από τα ορμητικά νερά. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ πλημμύρισαν ισόγεια και αυλές και επιχειρήσεις. Τα αυτοκίνητα σε πολλές περιπτώσεις παρασύρθηκαν από τα νερά.

Στον επαρχιακό δρόμο Φουρνές – Μεσκλά σημειώθηκε μεγάλη κατολίσθηση με αποτέλεσμα να έχει κλείσει το ένα ρεύμα κυκλοφορίας στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα, ενώ στην περιοχή του Αλικιανού ανέβηκε η στάθμη του ποταμού Κερίτη.

Share this post