Δελτίο καιρού για Σάββατο 19/12/2020

Νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες. Βοριάδες έως 6 μποφόρ στο Αιγαίο. Περιορισμένη ορατότητα και τοπικές ομίχλες τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Πιο αναλυτικά, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται νεφώσεις, κατά τόπους και κατά περιόδους αυξημένες. Πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν στο Ιόνιο και σε περιοχές της Ανατολικής Θεσσαλίας. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13, στην Ήπειρο από 2 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 16, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 6 έως 13 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 10 έως 16, ενώ στη Ρόδο και στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Άνεμοι ανατολικών κυρίως διευθύνσεων με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται κατά περιόδους αυξημένες. Τη νύχτα και νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στα ανατολικά 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικά νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις νυχτερινές και πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 2-4 βαθμούς χαμηλότερες.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/

Share this post