Δελτίο καιρού για Τρίτη 15/12/2020

Τοπικές βροχές ή καταιγίδες που βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη. Βελτίωση του καιρού στην υπόλοιπη χώρα. Θυελλώδεις βοριάδες στο Νότιο Αιγαίο.

Πιο αναλυτικά, την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2020 στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και στο Αιγαίο αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, φαινόμενα που θα είναι εντονότερα στην Εύβοια και στην Κρήτη. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στην Κρήτη. Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα, ενώ μέχρι το μεσημέρι ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές και το απόγευμα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην Κρήτη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ νωρίς το πρωί στη Δυτική Μακεδονία και στα ημιορεινά ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 2 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 17, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17 βαθμούς, στα νησιωτικά τμήματα του Βορείου Αιγαίου από 7 έως 17 βαθμούς, στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 10 έως 16, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 19βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρεια διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 μποφόρ και τοπικά στα βορειοανατολικά πελάγη 7 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι εντάσεις 7-8 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα πνέουν άνεμοι μεταβαλλόμενων διευθύνσεων με εντάσεις έως 4 μποφόρ και κατά υόπους ανατολικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται παροδικά αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα ασθενών βροχών νωρίς το πρωί στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο Νότιο Ευβοϊκό τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

Πηγή: meteo.gr – https://meteo.gr/

Share this post